Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів ставить перед собою мету збільшити експорт українських товарів в два рази, заявив в ефірі одного з телеканалів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Читайте такожУкраїна збільшила агроекспорт до країн ЄС до $4,1 мільярда

"У нас є конкретний KPI (ключові показники ефективності - УНІАН), що ми будемо збільшувати експорт у два рази шляхом зменшення бар'єрів", - сказав він.

Відео дня

При цьому міністр зазначив, що на даний момент немає чіткого переліку країн, внаслідок яких буде досягнута ця мета.

"Ми не говоримо, що ми в країни Азії або Африки (будемо збільшувати експорт – УНІАН). Ми говоримо про зменшення рівня ввізних мит, у тому числі інструментів торговельного захисту для нашого експорту для ТОП-100 товарних ліній на ТОП-20 ринках експорту на 10%. Ми не говоримо, що виберемо ринки й будемо їх підтримувати. Ми говоримо про те, що той, хто зможе конкурентно експортувати більше, тобто ТОП-100 товарних ліній, тих і будемо підтримувати. На яких ринках? Де буде більше. ТОП-20 ринків. Це дозволяє нам бути гнучкими", - сказав Милованов.

Як повідомляв УНІАН, зовнішньоторговельний баланс України за січень-червень 2019 року зведений з дефіцитом в 1,619 мільярда доларів, що в 1,7 раза вище дефіциту за аналогічний період 2018 року в розмірі 977,6 мільйона доларів.

Довідка УНІАН. За оцінками НБУ, баланс зовнішньої торгівлі товарами та послугами України за 2018 рік зведений з дефіцитом на рівні 11,492 мільярда доларів, що на 32,9% більше дефіциту за 2017 рік.

Водночас Державна служба статистики України оцінила дефіцит зовнішньоторговельного балансу України за 2018 рік в 5,826 мільярда доларів, або у 2,3 раза більше дефіциту за 2017 рік.