Ілюстрація REUTERS

Європейський банк реконструкції та розвитку спільно з Європейським Союзом відкриває нову програму фінансування малого та середнього бізнесу в Україні в обсязі 120 млн євро.

Читайте такожДо України щорічно завозять контрабанди на $10 мільярдів - експерти

Як говориться в повідомленні ЄБРР, кошти в обсязі до 70 млн євро в місцевій валюті будуть доступні через банки-партнери: «Райффайзен Банк Аваль», «ПроКредит Банк» і «ОТП Банк».

Відео дня

Крім того, програма отримає фінансовий грант Євросоюзу в рамках програми EU4Business.

У ході презентації нової програми в ЄБРР було підписано угоди з банками-партнерами, згідно з якими, вони отримають кредити в гривні. У тому числі «ОТП Банк» отримає еквівалент 25 млн дол., «ПроКредит Банк» - еквівалент 20 млн євро, «Райффайзен Банк Аваль» - еквівалент 25 млн євро.

При цьому, загалом малий бізнес в Україні отримає нове фінансування в обсязі до 120 млн євро в місцевій валюті на інвестиції і для поповнення оборотного капіталу.

«Ця фінансова ініціатива ЄБРР і ЄС чітко демонструє нашу відданість Україні. Ми підтримуємо інвестиційне фінансування малого і середнього бізнесу, успіх якого має важливе значення для розвитку національної економіки», - прокоментував Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку своєї діяльності в нашій країні в 1993 році банк у сукупності виділив майже 13,6 млрд євро на користь 432 проектів.

Євросоюз з 2014 року разом зі своїми фінансовими установами мобілізував для України більш як 13 млрд євро кредитних коштів і 2 млрд євро грантових коштів для стабілізації економіки, підтримки комплексних реформ і надання допомоги в поліпшенні життя українців.