Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України внесе на розгляд Верховної Ради України законопроекти, які збільшать річний ліміт доходу фізосіб-підприємців (ФОП) на першій групі, дозволять використовувати найману працю і введуть дворічний мораторій на перевірку ФОП всіх категорій.

Читайте такожЗеленський підписав закони про електронні касові апарати та кешбек

Про це повідомляється на урядовому порталі з посиланням на прем'єр-міністра Олексій Гончарука.

Відео дня

«За дорученням президента України уряд у двотижневий термін внесе на розгляд Верховної Ради України законопроекти, які змінять умови перебування ФОП на першій групі: збільшать річний ліміт доходу (зараз 300 тис. грн), дозволять використовувати найману працю і розширять перелік видів діяльності», - сказано в повідомленні.

Крім того, буде запропоновано пом'якшити відповідальність всіх груп ФОП за подання звітності по РРО, ввести дворічний мораторій на перевірку ФОП всіх категорій, крім «ризикових» і забезпечити доступність вже з 1 січня 2020 року безкоштовних програмних РРО для тестування.

Також наголошується, що Кабмін створює Координаційну раду з питань розвитку малого і середнього підприємництва, в який будуть залучені представники громадських організацій, що представляють інтереси малого бізнесу.

«Це буде нашим спільним майданчиком для діалогу - шукати компроміси для комфортного ведення бізнесу в Україні. Це буде тільки на користь нашій економіці», - цитує прес-служба Гончарука.

Як повідомляв УНІАН, вчора, 17 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав указ, спрямований на покращення умов для розвитку підприємництва.

Згідно з документом, Кабінет міністрів повинен створити Координаційну раду з питань розвитку малого і середнього підприємництва із залученням до його роботи представників громадських організацій, що представляють інтереси малого бізнесу.