Нульове мито починає застосовуватися з 30 жовтня / фото УНІАН

США з 30 жовтня знімають обмеження на безмитне ввезення 155 українських товарів на свою територію.

Як заявив на брифінгу заступник міністра розвитку економіки — торговий представник України Тарас Качка, це стало можливим після того, як минулої п'ятниці президент США Дональд Трамп видав прокламацію, за якою нашій країні повернули право повноцінного доступу до загальної системи преференцій.

Читайте такожУкраїна купує більше, ніж продає: свіжі дані Держстату

Відео дня

"За всіма цими 155 нульове мито починає застосовуватися з 30 жовтня в загальну систему преференцій", - сказав він.

Качка нагадав, що у 2017 році Трамп видав прокламацію про те, що у зв'язку з поганою роботою із захисту прав інтелектуальної власності Україну позбавили доступу до загальної системи преференцій по 155 товарам.

"Після цього Україна зробила певний прогрес, тому видано окрему прокламацію про те, що обмеження щодо цих 155 товарів будуть зняті", - пояснив він.

При цьому торговий представник зазначив, що йдеться про нішеві товари з великою часткою доданої вартості, що важливо для малого і середнього бізнесу. Це також позитивно позначиться на іміджі України.

При цьому у 2017 році обсяг товарів, які експортувалися до США у рамках загальної системи преференцій, становив 58 млн доларів, що приблизно 5,4% від загального обсягу українського експорту в цю країну.