Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ратифікувала протокол між Україною і Сполученим Королівством Великобританії та Північної Ірландії, який змінює порядок оподаткування дивідендів та роялті.

Читайте такожНацбанк скасував обмеження на виведення капіталу для іноземців

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту проголосували 323 депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Відео дня

Заступник міністра фінансів Павло Ходаковський повідомив, доповідаючи щодо законопроекту №0006, що між Україною і Сполученим Королівством діє угода від 10 лютого 1993 року про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням, а протокол внесе зміни до нього.

"Положення протоколу передбачає: оподаткування дивідендів за ставкою 5%, якщо фактичний власник дивідендів – компанія, яка безпосередньо володіє принаймні 20% капіталу компанії, яка сплачує дивіденди, у всіх інших випадках - збільшення ставки з 10 до 15%", - сказав він.

Крім того, розмір ставки оподаткування роялті збільшено з нуля до 5%.

Також, за словами Ходаковського, протокол розширює повноваження сторін щодо обміну податковою інформацією.

Як повідомляв УНІАН, Україна і Великобританія підписали протокол про внесення змін в Угоду про уникнення подвійного оподаткування, яким передбачено оподаткування дивідендів, у листопаді 2017 року.