Українці отримають квитанції без урахування субсидій / фото УНІАН

Українці в листопаді отримають квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу без урахування пільг і субсидій, заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ході брифінгу в міністерстві.

Читайте такожЖодних додаткових перевірок отримувачів субсидій не буде - Мінсоцполітики

«Починаючи з платіжок за жовтень всі пільговики і субсідіанти отримуватимуть повний розмір платіжки без урахування пільг», - сказав чиновник.

Відео дня

Він пояснив, що це пов'язано з початком другого етапу монетизації субсидій, і якщо раніше перерахунок проводився на рівні підприємства комунальної сфери, то тепер ці розрахунки проводитимуть органи соціального захисту населення.

Після розрахунку органи соцзахисту самостійно перераховуватимуть кошти субсидій або в державний «Ощадбанк», щоб він сплатив комунальні послуги відповідного пільговика, або за бажанням пільговика на зазначені ним реквізити, щоб отримати кошти і сплатити комунальні послуги самостійно.

При цьому Музиченко повідомив, що на даний час більш як 95% пільговиків отримують субсидії в безготівковій грошовій формі - через «Ощадбанк».

За словами заступника міністра, пільговики отримають інформаційні повідомлення, а якщо повідомили контактний номер телефону - інформацію в смс про нараховані пільги та проведені розрахунки за комунальні послуги в безготівковій формі.

«Пільговик, який отримує кошти готівкою, має самостійно забезпечити оплату комунальних послуг з урахуванням розміру пільги, яку він отримав у готівковій формі», - підкреслив Музиченко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні в 2019 році стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг, яка проходить в три етапи. За підсумками реформи очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.