Митна служба поки не вирішила проблему з непрацюючими сканерами / фото УНІАН

Державна митна служба України поки що не вирішила проблему з непрацюючими сканерами і закупівлею нових пристроїв через неможливість провести оплату внаслідок блокування рахунків у судах.

Читайте такожВ Україні в тестовому режимі запущена онлайн-система скарг на митницю

Про це УНІАН повідомив голова Державної митної служби Максим Нефьодов.

Відео дня

"За останні 3 місяці було лише 2 дні, коли ДФС (Державна фіскальна служба, що перебуває в стадії ліквідації, - УНІАН) могла за щось заплатити, тому що її рахунки щодня блокуються різними судовими позовами», - сказав Нефьодов і висловив сподівання, що незабаром ситуація зміниться на краще.

Зокрема, за його словами, на даний час тривають судові процеси з розблокування рахунків ДФС.

«Ми боремося в судах, щоб розблокувати рахунки. Це не лише проблема сканерів, це стосується будь-яких оплат, крім захищених статей, як зарплата, наприклад. Це одна з причин, чому ДФС ліквідується», - підсумував голова Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, раніше Нефьодов заявив, що перші два із закуплених для боротьби з контрабандою сканерів планують запустити на початку 2020 року. За його словами, частина сканерів були змонтовані таким чином, щоб ніколи не запрацювали.

У відповідь на ці заяви Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування за фактом встановлення непрацюючих сканерів для митниці, оскільки підозрює працівників відомства в нанесенні збитків держбюджету.

25 жовтня прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив Нефьодову за два тижні підготувати стратегію розвитку всієї митної інфраструктури та запустити в роботу раніше закуплені стаціонарні сканери для митниць.