Під стінами НБУ другий тиждень тривають акції протесту / фото УНІАН

Події навколо Національного банку України в останні кілька тижнів однозначно дають бізнесу та інвесторам тривожний сигнал, вважають в Європейській Бізнес Асоціації.

Читайте такожАктивісти принесли під НБУ труну та вінки - "ховали" банківську систему (фото, відео)

Як говориться в коментарі асоціації, переданому УНІАН, ці події ставлять під сумнів принципи об'єктивності та неупередженості, які мають існувати в цивілізованій європейській країні.

Відео дня

Зазначається, що забезпечення незалежності НБУ, збереження макроекономічної стабільності та продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом для стійкого економічного зростання України мають бути міцними пріоритетами влади.

"Бізнес закликає відповідальні органи державної влади належним чином реагувати на ситуації, подібні тій, що зараз відбувається навколо НБУ, керуючись принципами справедливості", - сказано в коментарі.

В асоціації підкреслили, що зараз важливо убезпечити країну від появи нових негативних факторів, які дестабілізують економіку, уповільнюють інвестиційну активність та економічне зростання.

Довідка УНІАН. Під стінами Національного банку другий тиждень тривають акції протесту. За інформацією ЗМІ, кількість протестувальників сягає тисячі осіб, а учасники акції вимагають відставки правління НБУ.

Національний банк України у зв'язку з тривалими акціями протесту під його будинком на вулиці Інститутській у центрі столиці звернувся до правоохоронних органів з проханням не допустити протиправних дій.

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук назвав будь-який тиск на Національний банк неприпустимим.