Скотт Галіт, СЕО Payoneer; Керен Леві, COO Payoneer; Деніел Смедс, засновник та CEO optile

Міжнародна платіжна платформа Payoneer, що надає бізнесам можливості для глобального зростання, оголосила про свою згоду придбати компанію optile зі штаб-квартирою в Мюнхені, яка оптимізує процеси приймання платежів для користувачів по всьому світу.

Компанія optile заснована у 2010 році. Це відкрита платіжна екосистема, яка дозволяє користувачам контролювати та розширювати свій бізнес, надаючи їм гнучкі можливості для збільшення варіантів оплати і партнерів, в залежності від завдань і потреб, для підвищення конверсії та поліпшення якості обслуговування клієнтів. Платіжна синхронізуюча платформа optile (payment orchestration platform) призначена для швидкого масштабування компаній на нові ринки. Вона об’єднує всіх гравців світової платіжної системи в єдиному рішенні, забезпечуючи прозорість, гнучкість, економію ресурсів і незалежність. Очікується, що угода буде завершена протягом наступних двох місяців.

Відео дня

Для Payoneer придбання optile є ще одним значущим кроком на шляху до реалізації основної мети – створення зручної й ефективної платформи, яка буде стимулювати глобальний розвиток компаній, маркетплейсів, а також малого та середнього бізнесу в усьому світі, що робить доступ до рішень більш простим і доступним. Payoneer прагне бути надійною і незалежною платформою для своїх клієнтів, партнерів і всієї платіжної мережі.

Протягом багатьох років Payoneer був і залишається відмінним рішенням для отримання та відправлення платежів у В2В сегменті. Зараз, завдяки optile, можливості платформи будуть розширені. Використовувати Payoneer зможуть компанії, що працюють в В2С сегменті прямих продажів.

«Payoneer і optile поділяють віру в те, що в сучасному мінливому цифровому світі, повному нескінченних можливостей, компанії та підприємці з усього світу заслуговують мати відкриту платформу, яка дає їм повний контроль над бізнесом і оптимізує платежі глобально – тим самим дозволяє прискорити їх розвиток сьогодні і задовольняти потреби зростання в майбутньому», – сказав Скотт Галіт, генеральний директор Payoneer.

Впроваджуючи хмарну платформу синхронізації платежів optile, мерчанти (інтернет-магазини, онлайн-продавці) отримують свободу вибору і гнучкість в налаштуванні варіантів оплати, збільшуючи таким чином конверсію продажів і утримання клієнтів. Завдяки єдиному API optile компанії отримують можливість виходу на нові іноземні ринки, за рахунок підключення зручних для цільового регіону варіантів оплати знижують витрати й час на підключення та розробку.

При цьому у e-commerce майданчиків є можливість створювати власну мережу афілійованих партнерів, щоб спростити процес крос-продажів для своїх клієнтів. Всі учасники мережі можуть використовувати однаковий процес оплати, зберігаючи при цьому свій власний бекенд і незалежність. Наприклад, авіакомпанії можуть створити мережу партнерів, які пропонують послуги, пов’язані з подорожами, де клієнт оплачує свій авіаквиток, прокат автомобіля, готель, екскурсію і багато іншого – без необхідності повторного введення інформації про оплату.

Така опція дуже цікава для українського ринку і дає можливості для спільного зростання компаній, збільшення доходів та розвитку в будь-якій сфері.

«Об’єднавши зусилля з Payoneer, ми дуже раді можливості використовувати їх глобальну інфраструктуру і досвід команди для продовження створення відкритої платформи, що є світовим лідером синхронізації платежів. Payoneer розділяє як нашу клієнтоорієнтованість, задовольняючи потреби клієнтів сьогодні і одночасно готуючи їх до завтрашнього дня, так і прагнення до забезпечення простоти, гнучкості і масштабованості сучасного цифрового бізнесу», – сказав Деніел Смедс, засновник і генеральний директор optile.

Команда optile з 75 осіб буде продовжувати свою роботу в якості незалежної групи в рамках Payoneer, розвиваючи свою платформу синхронізації платежів, в основі якої лежить незалежність постачальників і провайдерів платежів.

Розширення можливостей в e-commerce: Payoneer купує optile

Про Payoneer:

Компанія заснована в 2005 році. Головний офіс Payoneer знаходиться у Нью-Йорку, США. Payoneer – світ без кордонів, єдина платформа, нескінченні можливості!

Про optile:

Компанія optile є відкритою платформою синхронізації платежів. Платформа обслуговує лідерів галузі роздрібної торгівлі, подорожей, мобільного зв'язку та цифрових послуг.