Прем'єр допустив перегляд держбюджету-2020 / фото УНІАН

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук допустив, що в лютому Кабінет міністрів у зв'язку зі зміцненням гривні може переглянути макроекономічний прогноз на 2020-2022 роки і внести зміни до держбюджету на наступний рік, про що він заявив під час ефіру на одному з телеканалів.

Читайте такожДефіцит бюджету з початку року зріс до 35 мільярдів гривень

«В умовах, коли активно змінюються макроекономічні умови, звичайно, бюджет буде переглядатися. Це нормальний процес. Очевидно, що вже в перші місяці ми отримаємо новий макропрогноз. Будемо сідати з фахівцями Національного банку і планувати, яким чином нам реагувати на те, що відбувається... Захід у новий бюджетний рік – досить чіткий бюрократичний процес. Я думаю, що ми повернемося до цієї теми як до актуальної ближче до лютого. Поки що говорити про це рано», - сказав він в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

Саме зміцнення курсу національної валюти прем'єр не розцінює як негативне явище.

«Я б не став говорити, що зміцнення гривні – це негативне явище. Є плюси і мінуси. Очевидно, що від зміцнення гривні є дуже велика кількість людей, які виграють. Починаючи з того, що зарплата в доларах збільшується, ти можеш імпортувати те ж обладнання дешевше в гривні», - сказав Гончарук.

Як повідомляв УНІАН, міністр фінансів України Оксана Маркарова 20 грудня заявила, що держбюджет України на 2019 рік не буде виконаний за доходами, в тому числі через сильне зміцнення гривні, у зв'язку з чим уряд змушений зупинити фінансування певних витрат.

23 грудня в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства заявили, що розглядають можливість перегляду макроекономічного прогнозу на 2020-2022 роки в частині показника очікуваного курсу гривні до долара.