Ілюстрація REUTERS

Найбільший банк України ПриватБанк" вже отримав майже 10 тисяч попередніх заявок підприємців та представників малого бізнесу на отримання пільгових кредитів за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%".

Читайте такожКабмін схвалив рішення щодо старту програми дешевих кредитів для бізнесу

Як повідомили в прес-службі банку, в середньому обробляється понад 2,5 тисячі заявок підприємців в день.

Відео дня

У банку нагадали, що, завдяки підписаній угоді з Фондом розвитку підприємництва, представники малого бізнесу можуть стати учасниками програми, маючи рахунок у "Приватбанку" і подавши відповідну заявку.

Програма "5-7-9" розрахована на розвиток бізнесу суб'єктів малого і середнього підприємництва, чисельність працівників якого не перевищує 50 осіб (з урахуванням групи пов'язаних осіб), а річний дохід не перевищує суму 50 мільйонів гривень. Надалі банк планує поширення програми на розвиток новоствореного малого бізнесу.

Кредити за програмою "Доступні кредити 5-7-9%" можуть видаватися на придбання та/або модернізацію основних засобів, а також об'єктів нерухомості та транспортних засобів, які будуть використовуватися в комерційних і виробничих цілях, а також на здійснення будівництва, реконструкції, ремонту в приміщеннях, в яких ведеться основна господарська діяльність (крім офісних приміщень).

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Банк знаходиться у власності держави з грудня 2016 року.

Верховна Рада в січні прийняла закон про створення Фонду розвитку підприємництва, який є правонаступником Німецько-Українського фонду та входить до сфери управління Міністерства фінансів України.