Ілюстрація REUTERS

Діловий клімат у Німеччині погіршився у березні до мінімального рівня з 2009 року, показало дослідження у четвер, вказуючи на скочування найбільшої економіки Європи в рецесію через наслідки коронавірусу.

Читайте такожЯк США рятуватимуть економіку: платникам податків можуть повернути $500 мільярдів

Про це повідомляє Reuters.

Відео дня

Індекс ділового клімату Німеччини, що розраховується німецьким економічним інститутом Ifo, в березні впав до 87,7 пункту з 96,0 пункту в лютому, показали попередні дані.

"Це найбільш різке падіння з 1991 року, в результаті якого індекс сягнув мінімуму з серпня 2009 року", - сказав глава Ifo Клеменс Фюст, додавши, що особливо сильно погіршився індекс очікувань бізнесу, досягнувши історичного мінімуму.

"Економіка Німеччини швидко рухається до рецесії", - сказав Фюст.

Опитування, на якому засновані попередні дані, проводився з 2 по 18 березня. Остаточне значення буде оприлюднено 25 березня.

Інститут DIW у власному звіті вказав, що спалах коронавірусу може істотно вплинути на німецьку економіку як мінімум у двох наступних кварталах, і спрогнозував скорочення ВВП у 2020 році на 0,1%.

Цей прогноз базується на оптимістичному сценарії з різким спадом ділової активності і різким відновленням, йдеться в повідомленні інституту. Якщо невизначеність серед компаній і споживачів, викликана коронавірусом, затягнеться, рецесія може виявитися набагато гірше, повідомив DIW.