Поточний курс становить близько 28 грн за дол. / фото УНІАН

Передбачений в оновленому макроекономічному прогнозі по Україні середньорічний курс гривні на рівні 29,5 грн/дол. є занадто песимістичними, вважає виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.

Читайте такожВартість долара в столичних обмінниках просіла до 28,35 гривні

«На мій погляд, прогноз курсу, який заклав уряд в оновленому макропрогнозі - середньорічний 29,5, з точки зору національної валюти, прогнозування доходів бюджету виглядає занадто песимістичним», - сказав експерт у ході онлайн-конференції.

Відео дня

Вишлінський звернув увагу, що поточний курс на міжбанківському ринку України становить близько 28 гривень за долар, і сьогодні навіть трохи зміцнився.

За його словами, реальне фінансування за новою програмою співпраці України з Міжнародним валютним фондом може розпочатися вже наприкінці квітня.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив і передав на розгляд Верховної Ради проект змін до державного бюджету України на 2020 рік, в основі якого оновлений макроекономічний прогноз з падінням економіки на 3,9%, прискоренням інфляції до 8,7% і середньорічним курсом гривні на рівні 29,5 грн/дол.