Ілюстрація REUTERS

Пандемія коронавірусу може вивести 11 мільйонів жителів Південної Азії в Тихоокеанському регіоні за межу бідності.

Читайте такожСвітова криза через COVID-19 є найтяжчою з часів Другої світової – генсек ООНПро це пише ТСН з посиланням на доповідь Світового банку.

Зазначається, що цей регіон може пережити найрізкіший спад за останні двадцять років.

Відео дня

Світовий банк прогнозує, що економічне зростання регіону може досягати десь 2,1% в порівнянні з торішнім – 5,8%. Однак, за найгіршим сценарієм, економіка скоротиться на 0,5%, що неодмінно призведе до кризи.

За прогнозами Банку, в Китаї відбудеться зниження темпів зростання до 2,3%, в гіршому випадку зростання взагалі майже зникне, залишаючись на рівні 0,1%. У 2019 році цей показник досягав позначки в 6,1%.

Останній раз подібну ситуацію в економіці країни Китай переживав у 1976 році після смерті лідера Компартії Мао Цзедуна. Тоді економічна та соціальна кризи всередині країни тривали понад 10 років.

У доповіді Світового банку відзначають, що, попри те, що прогнози можуть мінятися, вони служать для того, щоб підкреслити масштаби потенційних економічних втрат і необхідність щось з цим робити.

Світовий банк виділить країнам, що розвиваються, фінансову допомогу в розмірі 14 мільярдів доларів, а для захисту бідних і уразливих верств населення – 160 мільярдів доларів.

Раніше УНІАН повідомляв, що за прогнозом ПРООН через пандемію коронавірусу країнам загрожує економічна криза і зростання нерівності.

Читайте також: