Ілюстрація REUTERS

Розмір кредитного портфеля за оновленою програмою «Доступні кредити 5-7-9%» оцінюється в 35 млрд грн, саме такий обсяг коштів зможуть потенційно отримати мікро- і малі підприємці за попередніми оцінками фахівців.

Читайте такожБізнес на карантині: 20% скоротили зарплату, 15% відправили працівників у відпустку, 4% скоротили штат

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко, передає прес-служба міністерства.

Відео дня

«При плануванні програми ми розраховували розмір кредитного портфеля до 35 млрд грн. Якщо будемо бачити, що потреби більші, то суму будемо збільшувати», - цитує міністра його прес-служба.

За його словами, звернувшись до банківських установ, підприємства зможуть отримати нульову ставку на свої діючі кредити до 31 березня 2021 року. Умовою отримання такої підтримки від держави є збереження робочих місць.

«Перше - ми хочемо зберегти робочі місця. І друге - ми хочемо допомогти підприємцям пережити цей складний період падіння продажів, падіння виробництва і торгівлі», - цитує Петрашка його прес-служба.

Зараз за програмою вже надають кредити усі державні банки і кілька приватних. Їх кількість буде збільшуватися в міру затребуваності і підписання відповідних договорів з Фондом розвитку підприємництва.

Інформація про програму розміщена за посиланням.

Як повідомляв УНІАН, в середу, 15 квітня, Кабінет міністрів збільшив максимальну суму кредиту за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» до 3 млн грн з 2 млн грн.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, ухвалені зміни дозволяють збільшити до 3 млн грн максимальну суму кредитів, які надаються підприємцеві або пов'язаним з ним контрагентам.

Крім того, розширюється кількість підприємців, які можуть розраховувати на підтримку в рамках програми - їх річний дохід від будь-якого виду діяльності має становити до 100 млн грн. Також розширюються цілі: на рефінансування заборгованості, на інвестиційні цілі, на поповнення оборотного капіталу.

Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, внесення даних змін фактично дозволить запровадити нульову ставку за рефінансованими кредитами для бізнесу, щоб зняти з нього тягар кризи.