Нацбанк выдал 8 небанковским финучреждениям лицензии на обмен валют / dumskaya.net

Національний банк України вперше за останні два роки видав генеральні ліцензії на діяльність з обміну валют восьми небанківським фінансовим установам, повідомляється на сайті регулятора.

Згідно з повідомленням, ліцензії отримали фінансові компанії "Октава Фінанс", "Стандард Фінанс Груп", "Фінансовий Світ", "Магнат", "Прайд ", "Смарт Фінексперт", "Конверсія", "Альфа - Інвест Груп".

Читайте такожНацбанк посилить вимоги для пунктів обміну валют

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України планує посилити вимоги для діяльності небанківських установ, які здійснюють обмін валют. За останні два роки Національний банк не видав жодної ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій. За даними НБУ, на сьогодні в Україні діяльністю з обміну валют займаються чотири небанківських установ, що мають близько 1 850 структурних підрозділів.

У серпні співробітники податкової міліції, прокуратури та управління Міністерства внутрішніх справ Києва виявили та вилучили в ході обшуку в незаконних пунктах обміну валют 4 мільйони доларів і 7 мільйонів гривень.

У липні співробітники Служби безпеки України спільно зі столичною прокуратурою викрили в Києві діяльність організованої групи, яка контролювала масштабний нелегальний бізнес обміну валют. Добовий оборот валюти, яка виводилася "в тінь", становив більше 3 мільйонів доларів. Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 800 тисяч доларів, 40 тисяч євро та 100 тисяч гривень.