112.ua

Передача кондитерської корпорації "Roshen" до сліпого трасту інвестиційному фонду Rothschield пройшла без виведення коштів з країни, всі податки сплачено й буде надалі виплачуватися в Україні, заявив президент України, засновник корпорації "Roshen" Петро Порошенко в ході своєї прес-конференції в Києві.

За його словами, скандал, який спалахнув на початку квітня через виведення корпорації "Roshen" до офшорної юрисдикції, не відповідає дійсності.

Читайте такожПорошенко дав прогноз по зростанню української економіки та інфляції

Відео дня

"Жодного офшорного скандалу не було. Було розслідування журналістів, які знайшли кілька фактів. Факт перший: було зареєстровано компанію, яка займалася виведенням грошей з України. Відповідь: компанія не мала банківського рахунку, жодних переказів не було і не могло бути, компанія не використовувалася і не могла використовуватися ані для мінімізації податків – УНІАН), ані для інших речей і була створена з однією метою – передачі активів президента Порошенко до сліпого трасту – довірчу власність, щоб відокремити владу від бізнесу, що я обіцяв. Я наполягаю на тому, що інформація про те, що були відкриті рахунки і перераховані гроші, не відповідає дійсності", – сказав Порошенко.

При цьому він підкреслив, що передача "Roshen" траст не вимагала ліцензування з боку Національного банку України та Міністерства економічного розвитку і торгівлі. "До реєстрації (офшорної компанії – УНІАН) і передачі активів (траст – УНІАН) були отримані відповіді від НБУ і МЕРТ про те, що вони не можуть видати такі ліцензії, тому що такі операції ліцензування не вимагають», – підкреслив Порошенко.

Він також нагадав, що ситуацію з "Roshen" коментували всі учасники розслідування, включаючи інвестфонд Rothschield.