REUTERS

Обсяг надходжень грошових коштів в Україну з-за кордону з використанням систем переказу коштів, створених резидентами і нерезидентами, за попередніми даними, з початку поточного року склав 1,875 мільярда доларів США (в еквіваленті), з України – 268 мільйонів доларів.

Згідно з повідомленням на сторінці Національного банку України в мережі Facebook, про це повідомив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Нацбанку України Сергій Шацький.

Читайте такожУкраїнські заробітчани за рік скоротили офіційні перекази з-за кордону в півтора раза – до $2,5 мільярда

Відео дня

За його словами, протягом дев'яти місяців цього року на території України надавали послуги 37 систем переказу коштів, з яких 22 системи, створено резидентами, і 15 систем, створено нерезидентами.

Він зазначив, що згідно з попередніми даними, за дев'ять місяців 2016 кількість активних платіжних карток в Україні зросла до 31,14 мільйона штук.

Як повідомляв УНІАН, обсяг надходжень грошових коштів в Україну з-за кордону з використанням систем переказу коштів, створених резидентами і нерезидентами, 2015 року склав 2,526 мільярди доларів США (у еквіваленті), що нижче на 34,9% показника за 2014 рік.