Ілюстрація REUTERS

Німецький Deutsche Bank відзвітував про чистий збиток в 1,9 мільярда євро ($2,05 мільярда) у четвертому кварталі, оскільки юридичні витрати переважили зростання від відновлення торгівлі облігаціями.

Читайте такожDeutsche Bank передбачив послаблення санкцій США проти Росії навесні 2017 року

Провідний німецький кредитор не дотягнув до прогнозів аналітиків, які очікували чистого збитку в 1,16 мільярда євро за квартал, повідомляє Рейтер.

Відео дня

Банк підвищив резерви на врегулювання судових справ до 7,6 мільярда євро з 5,9 мільярда євро через претензії Мін'юсту США у зв'язку з операціями з проблемними іпотечними паперами, а також штрафу американському і британському фінансовим регуляторам за нездатність запобігти нелегальному виведенню близько $10 млрд з Росії.

Виручка високоприбуткового торгового підрозділу зросла на 11 відсотків за квартал завдяки збільшенню операцій з активами з фіксованим доходом, валютою і сировинними товарами (FICC) у зв'язку з реакцією інвесторів на перемогу Дональда Трампа на президентських виборах в США.

"Ми оптимістичні після багатообіцяючого початку року", - заявив голова Deutsche Джон Крайан. Майже всі підрозділи показали хороші результати в січні, повідомив банк.

Обсяг коштів, зарезервованих на покриття юридичних витрат у зв'язку з минулими порушеннями, зріс на 29 відсотків до 7,6 мільярда євро на кінець року порівняно з кінцем вересня. Банк також підвищив резерви на покриття можливих судових витрат у майбутньому на 38 відсотків до 2,2 мільярда.

Загальна виручка Deutsche зросла на 7,5 відсотка до 7,1 мільярда євро за квартал.