Надходження до Пенсійного фонду від ЄСВ перевищили плановий показник / фото УНІАН

Надходження до Пенсійного фонду від єдиного соціального внеску (ЄСВ) з початку року перевищили плановий показник на 12,7 млрд грн, повідомила на прес-конференції директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.

Читайте такожУ Мінсоцполітики назвали розмір максимальної пенсії після реформи

«З початку року ми отримали перевиконання плану на 12,7 млрд грн, що на 28,4 млн грн більше порівняно з торішніми показниками», - повідомила Ковпашко.

Відео дня

Вона додала, що до таких результатів привело, в першу чергу, збільшення фонду оплати праці, а саме - підвищення мінімальної заробітної плати, збільшення відсотка перерозподілу ЄСВ на користь Пенсійного фонду України, а також заходи з легалізації зайнятості та легалізації заробітної плати.

Директор департаменту ПФУ також повідомила, що на даний момент в Україні налічується 11,7 млн пенсіонерів, середній розмір пенсійних виплат становить тисяча вісімсот вісімдесят сім грн, і щомісяця Пенсійний фонд виплачує понад 22 млрд грн пенсіонерам.

Ковпашко сказала, що загальний обсяг коштів на виплати пенсій, який розрахований на 2017 рік, становить 283 млрд грн, і основне джерело грошових надходжень - це частина від ЄСВ (85,6%).

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 13 липня ухвалила у першому читанні законопроект про пенсійну реформу. В рамках реформи уряд планує з 1 жовтня цього року провести підвищення пенсій, яке торкнеться, за попередніми розрахунками, 5,6 млн українців, на суму від 200 до 1000 грн.