Київ з урахуванням нового запозичення має 800 млн. дол. зовнішнього боргу і 350 млн. грн. - внутрішнього.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні в інтерв'ю журналістам заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан КРАМАРЕНКО.

"На цей час, з урахуванням цього кредиту, сума заборгованості Києва у єврооблігаціях - 800 млн. доларів і у внутрішньому боргу буде 350 млн. грн.". - сказав Р. КРАМАРЕНКО.

Відео дня

Говорячи про кредит, який дозволила місту узяти сьогодні Київрада, Р. КРАМАРЕНКО сказав, що вважає його вигідним для столиці. "Київ зараз отримає кредит із ставкою не більше 14,8% в гривні. При цьому в програмі Євро-2012 абсолютно чітко прописаний рядок компенсації з держбюджету половини відсотків. Це 7% у гривні, кредит на три роки. Між іншим, у ЄБРР ми беремо валюту під 6% річних, тому 7% у гривнях на три роки - це дуже добре", - сказав Р. КРАМАРЕНКО.

На питання, хто дасть Києву 350 млн. грн. кредиту, він відповів: "Той банк, який надасть кращі умови". За його словами, як заставу кредиту буде передано майно міста, зокрема КП "Київпастранс". "Ті ж, можливо, тролейбуси, трамваї, закладатимемо", - додав Р.КРАМАРЕНКО.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Київрада дала дозвіл місту узяти 350 млн. грн. внутрішньої позики. Кошти передбачають витратити на закупівлю сучасних 77 тролейбусів для підготовки до Євро-2012.