Переможцем аукціону з приватизації "Київпассервісу" стало ТОВ "Бастіон-Груп" / фото kyivplus.info

Державний бюджет України отримав 230 мільйонів гривень від приватизації компанії "Київпассервіс" після того, як Фонд державного майна України (ФДМУ) уклав договір з інвестором, який виграв аукціон з продажу підприємства.

Читайте такожУряд розширив перелік об'єктів великої приватизації

Про це повідомила прес-служба ФДМУ.

Відео дня

За словами голови фонду Дмитро Сенниченко, такого результату вдалося досягти за впровадження нових принципів розкриття інформації та індивідуального підходу до кожного об'єкта приватизації.

Також він нагадав, що минулого року перший аукціон з продажу "Київпасервісу" не відбувся, а другий, з 50%-ним зниженням стартової ціни, скасували.

За словами Сенниченко, нова команда ФДМУ здійснила ефективне маркетування об'єкта і відкрила всю інформацію про нього, завантаживши для вільного доступу в віртуальну кімнату 1500 сторінок первинної документації про активи "Київпасервісу", після чого ціна на торгах зросла до 230 мільйонів гривень.

"Саме так – з допомогою залучення інвестицій – економіка перезавантажиться і буде виходити з карантину. Спасибі за цей результат моїй команді, Тарасу Єлейко зокрема, який у фонді відповідає за процес прозорої приватизації, та інвесторам – за довіру та інвестиції в успішне майбутнє України", - цитує Сенниченко прес-служба.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня Фонд держмайна України завершив аукціон з приватизації 99,99% акцій акціонерного товариства "Київпассервіс", продавши їх за 230,9 мільйона гривень при стартовій ціні 195,9 мільйона гривень.

Згідно з даними в системі Prozorro, переможцем аукціону з приватизації підприємства стало ТОВ "Бастіон-Груп".

Довідка УНІАН. У власності АТ "Київпассервіс" знаходиться Центральний автовокзал у Києві та ще п'ять автостанцій у столиці. Загальна площа будівель і споруд становить 6252 кв. м. Площа земельних ділянок (в т. ч. асфальтованих майданчиків) всіх автостанцій Києва сягає 49881 квадратний метр.

У Київській області у власності "Київпасервісу" знаходиться 18 автостанцій. Загальна площа будівель і павільйонів становить 8735 квадратних метрів. Площа земельних ділянок – 65 393 квадратних метри.