Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль / фото УНІАН

Кабінет міністрів не планує вести діалог з Національним банком України на предмет додаткової емісії національної валюти.

Про це в ході візиту до Брюсселя заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте такожГетманцев не бачить нічого страшного в падінні гривні на 10%

Відео дня

Емісія - предмет діяльності НБУ

«Ми не обговорюємо емісію гривні, тим більше, обсяги. НБУ – незалежний орган, ми це ще раз проговорили та запевнили Європейську комісію, що НБУ залишається незалежним, стабільним, виконує свою стратегію», - зазначив Шмигаль.

За словами Шмигаля, емісія в необхідних обсягах – це предмет щоденної діяльності НБУ.

«Дуже важливо, що НБУ керує стабільністю грошової одиниці, стабільністю фінансової системи, ціновою стабільністю. Емісія в необхідних обсягах – це предмет щоденної діяльності НБУ. І ніякого діалогу про якусь окрему емісію або «друкування грошей», як заведено говорити в побуті, не ведемо і не будемо вести», - сказав він.

Меморандум і Кредитна угода

23 липня 2020 року було підписано Меморандум і Кредитну угоду з Єврокомісією в рамках робочого візиту до Брюсселя прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля разом з міністром фінансів Сергієм Марченком і главою НБУ Кирилом Шевченком.

За словами Шмигаля, 1,2 млрд євро для України — це найбільший транш Єврокомісії в рамках "виключної" програми макрофінансової допомоги, яка передбачена для 10 країн і спрямована на подолання негативних наслідків пандемії.