Минулого тижня гривня знову слабшала / фото УНІАН

Ослаблення готівкового курсу гривні спричинено дефіцитом валюти, та додаткова пропозиція валюти допоможе стабілізувати курс.

Про це йдеться у фінансовому тижневику інвестгрупи ICU.

"Дефіцит готівкової валюти залишається ключовим чинником в ослабленні курсу гривні. Попри наші очікування, аукціони НБУ, що були проведені в попередні тижні, не допомогли стабілізації курсу. Але ми сподіваємося, що додаткова пропозиція готівкової валюти допоможе стабілізувати курс на поточному чи близькому від нього рівні", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що минулого тижня гривня знову слабшала, попри намагання НБУ зменшити дефіцит готівкової валюти. Попри кілька проведених аукціонів НБУ із продажу готівкової валюти, курс гривні до долара США послабшав, зокрема в касах найбільших українських банків із 39,3-40,3 грн/дол. до 39,4-40,4 грн/дол. Тож НБУ знову оголосив на сьогодні аукціон із продажу готівкових 100 млн дол. та 100 млн євро.

"Не змінюється й стан безготівкового ринку. Попит клієнтів банків на іноземну валюту значно переважає пропозицію, і НБУ звично продає близько 0,5 млрд щотижня через інтервенції", - зазначили в ICU.

Як повідомляв УНІАН, у НБУ пояснили дефіцит готівкової валюти в банках порушенням логістики через війну. За словами першого заступника голови Ради НБУ Василя Фурмана, Національний банк втрутився в цю проблему, вирішивши її через продаж банкам готівкового долара та євро.

Вас також можуть зацікавити новини: