Фото УНІАН

За підсумками 2020 року, коли мережа «АТБ» відкрила 127 нових магазинів, інвестиції корпорації «АТБ» в економіку України склали 9,96 млрд грн, що в доларовому еквіваленті становить $369,3 млн. 

"У 2021 році корпорація планує реалізувати широкий пакет інвестицій на суму близько 12 млрд грн або $409,9 млн. 

Крім подальшого розвитку підприємства наші інвестиції стануть драйвером зростання для підрядників і виробників і дозволять створювати тисячі нових робочих місць як в самій корпорації, так і для підприємств-суміжників. Внутрішні інвестиції найбільших українських компаній сьогодні - ключовий фактор підтримки зростання економіки України і благополуччя українців", - сказав Борис Марков, генеральний директор корпорації «АТБ».

Відео дня

Корпорація "АТБ", її підприємства та підрозділи забезпечують зайнятість для понад 70 тисяч українців, а у 2020 році розширення мережі супермаркетів дозволило створити понад 5,5 тисяч робочих місць. Корпорація "АТБ" є найбільшим національним і галузевим платником податків. Податкові відрахування компанії за підсумками 2020 року склали 15,8 млрд грн, що на 26% більше, ніж роком раніше. У 2001 році компанія планує збільшити податкові відрахування до 19 млрд грн.

Довідка

Корпорація "АТБ" - об'єднання великих українських компаній, що здійснюють діяльність у сфері управління активами, роздрібної торгівлі, виробництва та продажу продуктів харчування. До складу Корпорації входить роздрібна компанія "АТБ-Маркет", кондитерська фабрика "Квітень", м'ясна фабрика "Фаворит Плюс". Флагманом бізнесу корпорації є торгова мережа "АТБ".

Станом на 8 квітня 2021 року торговельна мережа «АТБ» налічує 1216 магазинів у 313 населених пунктах 24 областей України. Підприємство показує найвищі темпи розвитку в Україні останні 10 років. Щодня покупки в "АТБ" здійснюють понад 4 млн українців.