З початку карантину виплатили понад 10 млрд грн допомоги по безробіттю / фото УНІАН Володимир Гонтар

Уряд на сьогоднішньому засіданні прийняв постанову про виділення додаткових коштів у розмірі 1,3 млрд грн для Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування (ФССУ) для здійснення виплат допомоги з безробіття та з часткового безробіття на період карантину.

Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Читайте такожВ Україні зріс рівень офіційного безробіття

Відео дня

«З Фонду боротьби з COVID - 19 виділено майже 1,3 млрд грн на бюджетні програми з допомоги по безробіттю. Зокрема, для забезпечення своєчасної виплати допомоги по безробіттю виділено кошти на суму майже 1,2 млрд грн. Для виплат допомоги по частковому безробіттю на період карантину - кошти на суму 80 млн грн», - сказано в повідомленні.

За словами міністра розвитку економіки Ігоря Петрашка, протягом карантину вже було виплачено понад 10 млрд грн допомоги по безробіттю.

«Також свою ефективність продовжує демонструвати програма допомоги по частковому безробіттю, за якою здійснено виплати більш ніж 2,5 млрд грн і збережено робочі місця для 370 тис.осіб. Додаткові кошти в сумі 1,3 млрд грн дозволять і надалі безперебійно виплачувати допомогу тим, хто зараз опинився в складному становищі», - наводяться в повідомленні слова Петрашка.

Хронологія подій

  • Рівень безробіття в Україні в січні-березні 2020 року у порівнянні з 4-м кварталом 2019 року скоротився на 0,1 п.п. – до 8,6% з 8,7%, що в абсолютних цифрах становить 1,5 мільйона осіб.
  • Згідно з макроекономічним прогнозом Кабміну на найближчі три роки, рівень безробіття для населення віком від 15 до 70 років прогнозується на рівні 9,2% у 2021 році, 8,5% у 2022 році та 8% у 2023-му.
  • 20 травня Кабінет міністрів прийняв постанову про виділення Міністерству соціальної політики 2,279 млрд грн для надання фінансової допомоги Фонду соцстрахування з фонду по боротьбі з коронавірусною хворобою та її наслідками.
  • Кабінет Міністрів України в червні виділив 2,973 млрд грн з фонду по боротьбі з коронавірусом для надання фінансової допомоги Фонду соціального страхування України.
  • Раніше Кабмін збільшив бюджет Фонду соцстрахування на випадок безробіття на 6 млрд грн.