Курс гривні до долара 24 травня послабився на 5 копійок - до 37,60 грн/дол. / Фото REUTERS

Курс долара в Україні у найближчі кілька тижнів очікується на рівні від 36,5 до 37,5 грн/дол.

Як прогнозує керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій, ситуація на готівковому валютному ринку буде стабільною і навряд чи буде чимось особливо відрізнятися від травневої, передає 24 канал.

При цьому експерт не виключив того, що готівковий курс може не тільки зрівнятися з офіційним, але і впасти нижче його рівня. Хоча таку можливість експерт оцінює, як мінімальну. Крім того, на думку Паращія, якщо така ситуація і виникне, то триватиме дуже недовго.

Відео дня

"На це може впливати тільки баланс попиту і пропозиції на готівковому валютному ринку. Тобто, якщо буде більше бажаючих продати долар - наприклад, щоб вкластися в гривневі депозити або гривневі ОВДП. Така можливість є. Але якщо таке буде, то дуже нетривале", - зазначив він.

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 24 травня

Нагадаємо, у банківських обмінниках Києва готівковий курс гривні до долара 24 травня послабився на 5 копійок - до 37,60 грн/дол. За євро курс гривні зміцнився на 5 копійок і склав 40,85 грн/євро.

А курс готівкового долара у "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 37,37 грн за долар. Курс долара на карткові розрахунки в банківській установі склав 37,45 грн, євро - 41,32 грн. Курс євро подешевшав на 5 копійок - 40,75 грн/євро.