Кандидатура Наумова була схвалена за результатами співбесіди / фото УНІАН Володимир Гонтар

Національний банк України 22 вересня погодив кандидатуру Сергія Наумова на посаду голови правління державного «Ощадбанку».

Як повідомила прес-служба регулятора, кандидатура Наумова була схвалена за результатами розгляду пакету документів та співбесіди, проведеної правлінням Нацбанку.

Читайте такожКонкурс на голову правління "Ощадбанку": члени наглядової ради отримали "грошові" анонімні пропозиції - нардеп

Відео дня

«У червні 2020 року Сергій Наумов переміг у конкурсі на посаду голови правління «Ощадбанку», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Наумов з вересня 2014 року обіймає посаду голови правління «Піреус Банку МКБ».

У НБУ нагадали, що голова правління Державного банку призначається і звільняється з посади наглядовою радою банку після проходження конкурсного відбору. Термін повноважень становить п'ять років. Голова правління вступає на посаду після надання письмової згоди Національним банком.

Конкурс 

  • Станом на 2 червня 2020 року в Мінфіні вже була визначена п'ятірка фіналістів конкурсу на голову правління "Ощадбанку". Крім Геннадія Хелемського, Галини Пахачук і Сергія Наумова, за місце керівника Держбанку боролися Антон Тютюн і Сергій Магдич.
  • 17 червня 2020 року у своєму Telegram-каналі народний депутат України Олександр Дубинський написав про те, що члени наглядової ради "Ощадбанку" отримали анонімні електронні листи англійською мовою з пропозицією підтримати кандидатуру Геннадія Хелемського на посаду голови правління за грошову винагороду.