фото УНІАН

Члени наглядової ради "Ощадбанку" отримали анонімні електронні листи англійською мовою з пропозицією підтримати кандидатуру Геннадія Хелемського на посаду голови правління за грошову винагороду.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі нардеп Олександр Дубінський.

За його словами, про цей факт вони повідомили службі безпеки банку під протокол.

Відео дня

"Після чого, під час конкурсу, всі п'ять "незалежних" членів наглядової ради проголосували проти Хелемського, аргументуючи це "корупційними ризиками", віддавши перевагу Сергію Наумову. Очевидно, що така провокація могла бути вигідна як пану Наумову, так і чинному главі правління "Ощадбанку" Андрію Пишному, який неодноразово виступав проти конкурсу (і за збереження свого хлібного місця)", - написав депутат.

Читайте такожВизначено шорт-лист кандидатів на посаду голови правління «Ощадбанку» - ЗМІ

За словами Дубінського, особливе здивування викликає той факт, що після листів з пропозицією корупційної винагороди - конкурс не був призупинений або скасований до встановлення, хто був відправником корупційних листів, і в чиїх інтересах вони були створені і відправлені.

Він зазначив, що як представник ВР в номінаційній комісії з відбору незалежних членів наглядових рад держбанків, вимагає:

  • від МВС та СБУ провести розслідування з метою встановити, хто і у чиїх інтересах пропонував членам наглядової ради Ощадбанку корупційну винагороду, а також визначити, чи був інтернсантом цих листів Наумов, який став переможцем конкурсу в результаті інспірованого корупційного скандалу;
  • від Мінфіну і Кабміну визнати конкурс з відбору глави правління Ощадбанку таким, що не відбувся;
  • від наглядової ради Ощадбанку провести новий конкурс, з урахуванням результатів розслідування, і після встановлення відправників листів, з пропозицією корупційної винагороди членам наглядової ради держбанку