У "Велику четвірку" аудиторів входять також Ernst & Young і Deloitte / Ілюстрація REUTERS

Одразу дві компанії з так званої "Великої четвірки" аудиторів - KPMG і PricewaterhouseCoopers - оголосили про те, що припиняють роботу в Росії та Білорусі через вторгнення в Україну.

Про це повідомили їх прес-служби.

У Росії та Білорусі в компанії KPMG працюють 4,5 тисячі осіб. KPMG підкреслила, що рішення припинити роботу в цих країнах було "неймовірно складним" і пов'язане виключно з "діями російського уряду".

Відео дня

 "Ми вважаємо, що разом з іншими глобальними компаніями ми несемо відповідальність за те, щоб відреагувати на військову агресію російського уряду на Україну. В результаті наші російські та білоруські фірми вийдуть з мережі", - повідомили в KPMG.

У центральному офісі PricewaterhouseCoopers в Росії працюють 3,7 тисячі осіб. Компанія пообіцяла їм "впорядкований вихід" з бізнесу в країні.

У "Велику четвірку" аудиторів входять також Ernst & Young і Deloitte. Ці дві компанії поки не заявляли про припинення роботи у РФ і Білорусі.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міст.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.