"Ощадбанк" нарощує кількість виданих бізнесу "доступних кредитів" / фото УНІАН

Державний "Ощадбанк" втричі збільшив кількість виданих кредитів мікро -, малому та середньому бізнесу в рамках Державної програми "доступні кредити 5-7-9%".

Читайте такожПодаткове цунамі: що чекає малий бізнес та які товари подорожчають (відео)

Як повідомила прес-служба банку, загальна сума за профінансованими проектами становить 600 мільйонів гривень, а найбільш активно програмою скористалися бізнес-клієнти із Запорізької, Вінницької, Львівської, Донецької, Одеської, Чернівецької та Київської областей.

Відео дня

"Доступні кредити 5-7-9%" – одна з найуспішніших урядових програм, яка діє лише півроку, але вже набула великої популярності серед представників українського бізнесу. "Ощад" відразу її підтримав і вже видав 600 мільйонів гривень. Більшість цих коштів спрямована на інвестиційні потреби та розвиток підприємницької діяльності в Україні", - цитує прес-служба голову правління банку Андрія Пишного.

За його словами, це позитивна тенденція для економіки, оскільки надані кошти зараз спрацюють у бізнес-проектах, а найближчими роками повернуться у вигляді ПДВ та інших постійних надходжень від бізнесу до державного та місцевих бюджетів.

Також зазначається, що значну частку кредитів отримали аграрії на придбання сільськогосподарської техніки та обладнання.

Що цьому передувало

  • 3 лютого Уряд України оголосив старт програми" доступні кредити 5-7-9%", оцінюючи її потенціал цього року в 50 тисяч кредитів.
  • 17 червня Кабінет міністрів спростив доступ бізнесу до кредитів, які видаються представникам малого і мікробізнесу в рамках програми "5-7-9", пом'якшивши вимоги до обов'язкової прибутковості діючого бізнесу і знявши обмеження за напрямками використання коштів і максимальної суми кредиту.