Аукціони почнуться через кілька місяців / фото УНІАН Володимир Гонтар

Перші аукціони з продажу об'єктів великої приватизації в Україні мають пройти влітку.

Про це повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з головою Фонду державного майна Дмитром Сенніченком.

Читайте такожПерші аукціони великої приватизації відбудуться вже влітку - Фонд держмайна

Відео дня

"Перші аукціони в рамках" великої приватизації "мають пройти вже цього літа. Серед пріоритетних об'єктів: "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", "Президент Готель" і перший київський машинобудівний завод "Більшовик", - написав він.

Велика приватизація: що відомо

  • У січні 2020 року Фонд державного майна України оприлюднив перелік об'єктів великої приватизації на 2020 рік, куди увійшли 11 підприємств енергетичної сфери, а також "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", заводи "Азовмаш", "Електроважмаш", "Сумихімпром", "Одеський припортовий завод", підприємства "Оріана", "Президент-Готель", "Індар", "Украгролізинг".
  • Після оголошення в березні 2020 року карантину для протидії поширенню коронавірусу в Україні був припинений процес підготовки до продажу об'єктів великої приватизації. Раніше планувалося проведення п'яти або шести подібних аукціонів у 2020 році, але жоден в кінцевому підсумку так і не відбувся.
  • 29 жовтня 2020 року Кабмін скасував передачу на приватизацію частини держпідприємств.
  • Наприкінці 2020 року Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді розблокувати цей процес.
  • Державний бюджет на 2021 рік передбачає залучення 12 млрд грн від приватизації, причому левову частку повинні скласти надходження від великої приватизації.
  • 31 березня 2021 року голова Фонду державного майна Дмитро Сенніченко повідомив про те, що перші аукціони великої приватизації відбудуться вже влітку.