Українська податкова звернулася до бізнесу з проханням щодо безготівкового розрахунку / ілюстративне фото ua.depositphotos.com

Представники бізнесу, які провадять діяльність у сфері продажу товарів та послуг, мають забезпечити громадянам можливість розраховуватися безготівково.

Про це повідомляється на офіційній сторінці у Telegram Державної податкової служби (ДПС).

"ДПС звертає увагу суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері продажу товарів, громадського харчування та послуг, на обов’язок забезпечити можливість споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

При цьому зазначається, що переважна більшість пенсійних виплат та виплат заробітної плати, соціальних виплат в Україні здійснюється у безготівковій формі - перерахуванням коштів на платіжні засоби (платіжні картки).

Нагадаємо, вранці 24 лютого російські війська вдерлися в Україну. Пізніше Верховна Рада проголосувала за запровадження на українській території воєнного стану.

Державний "Ощадбанк" у зв’язку із введенням воєнного стану запровадив для клієнтів-фізичних осіб кредитні канікули з 1 березня по 31 травня 2022 року.

В Офісі президента закликали громадян України розраховуватись по можливості банківськими картками, а не готівкою, оскільки зараз готівку складно перевозити країною.

Вас також можуть зацікавити новини: