Уявіть ситуацію: вам необхідно взяти кредит, щоб зробити ремонт у квартирі або сплатити за навчання дитини. Ви знайшли банк з найвигіднішими умовами на ринку, підготували необхідний пакет документів, заповнили анкету та подали заявку на отримання позики, але отримали відмову.

Найімовірніше, причиною відмови стала наявність поганої кредитної історії. Що таке кредитна історія, для чого вона потрібна і чи її можна виправити — розповімо в цій статті.

Що таке кредитна історія і для чого вона потрібна?

Кредитна історія (КІ) — це звіт, в якому міститься інформація про всі ваші кредити і про те, коли і на яку суму вони оформлялися, наскільки своєчасно вносилися щомісячні платежі та як швидко були погашені. Найчастіше до аналізу КІ вдаються фінансові компанії та банки. Таким чином вони оцінюють благонадійність клієнта та можливий ризик неповернення позикових коштів.

Відео дня

Більше того, кредитна історія може переглядатися страховими компаніями та потенційними роботодавцями. Як першим, так і другим вона потрібна для оцінки надійності, рівня відповідальності та ділової репутації людини. Наявність поганої КІ може стати причиною відмови в отриманні роботи або встановлення вищого страхового тарифу.

Чи можна відновити кредитну історію та як це зробити?

Незважаючи на усталену думку, виправити погану кредитну історію реально. Найшвидший, найпростіший і, головне, легальний спосіб — скористатися сервісом Scorector, який не має аналогів на українському ринку.

Процес виправлення КІ за його допомогою включає кілька етапів:

  • збір даних про кредитну історію користувача;
  • аналіз отриманих даних та формування рекомендацій, виконавши які позичальник може сформувати імідж надійної людини та підвищити рівень довіри з боку кредиторів;
  • складання персонального плану щодо покращення КІ.

Таким чином, можна не тільки виправити, але й сформувати кредитну історію, якщо раніше ви ніколи не оформляли кредити.

Що потрібно, щоб скористатися послугою?

Щоб стати учасником програми Scorector потрібно:

  1. бажання виправити зіпсовану чи сформувати КІ;
  2. паспорт та ідентифікаційний номер платника податків;
  3. заповнити анкету та сплатити комісію

Яким чином Scorector покращує погану КІ?

Учасники програми Scorector отримують навчальний курс з фінансової грамотності та, за наявності поганої КІ, можуть відкрити спеціальну кредитну лінію на суму до 4100 грн із щотижневим збільшенням ліміту. Кредитна лінія складається з невеликих траншей (переказів), при цьому перший переказ клієнт отримує відразу після підписання договору. Погашення траншей відбувається згідно з графіком кожні 7 днів, а сума кожного наступного траншу більша за суму попереднього.

Термін участі у програмі визначається при оформленні та зазвичай варіюється від 7 до 24 тижнів.

Відомості про кожен виданий та оплачений транш передаються та фіксуються в бюро кредитних історій (БКІ), тим самим підвищуючи кредитний рейтинг та покращуючи кредитну історію позичальника. Після цього позичальник гарантовано зможе оформити позику у будь-якому банку чи МФО.