У приміщенні банку, а також за місцем проживання підозрюваного та інших осіб тривають обшуки / фото УНІАН

Правоохоронці повідомили про підозру у привласненні 50 мільйонів гривень президенту банку "Аркада" Костянтину Паливоді.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Читайте такожМітинг інвесторів банку "Аркада" за Відновлення будівництва житлових комплексів

Відео дня

"При процесуальному керівництві прокуратури міста Києва детективами СУ ГУНП в м.Києві 03.09.2020 повідомлено про підозру президенту АТ АКБ "АРКАДА" в привласненні грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів "Еврика" і "Патріотика" в сумі 50 млн гривень", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У приміщенні банку, а також за місцем проживання підозрюваного та інших осіб тривають обшуки.

Зараз вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Скріншот з Facebook

Ситуація з банком "Аркада"

  • 26 серпня 2020 року Фонд гарантування почав процедуру виведення банку "Аркада" з ринку.
  • 25 серпня 2020 року правління Національного банку України віднесло банк «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативів капіталу менше ніж до однієї третини мінімального встановленого рівня.
  • Згідно з повідомленням регулятора, рішення прийнято з метою захисту інтересів вкладників і кредиторів банку. Банк «Аркада» і компанія-забудовник припинили будівництво житлових комплексів, що зводяться із залученням коштів фізичних та юридичних осіб.
  • За даними КМДА, в будівництво об'єктів вклали гроші близько 13 тисяч інвесторів, разом з членами їх сімей кількість постраждалих становить понад 30 тисяч.
  • 29 травня інвестори влаштували акцію протесту, вони перекривали проїжджу частину Хрещатика біля Київської міськдержадміністрації.
  • Мер столиці Віталій Кличко тоді повідомив, що в травні відбулися три зустрічі за участю представників міської влади, інвесторів, забудовника та банку «Аркада».
  • За результатами зустрічей влада підтвердила готовність в межах своїх повноважень сприяти відновленню будівництва. Мер також повідомив, що звернувся до правоохоронних органів з вимогою негайно втрутитися в ситуацію щодо невиконання забудовником «Аркада-будівництво» зобов'язань перед інвесторами.
  • У липні 2020 року біля тисячі ошуканих інвесторів банку "Аркада" влаштували чергову безстрокову акцію протесту.