Гетманцев звинуватив міністра фінансів Марченко в зриві реформи митниці / фото УНІАН

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, митної і податкової політики, народний депутат Данило Гетманцев заявив про зрив реформи митниці з вини міністра фінансів України Сергія Марченка.

Читайте такожЕфективність податкової та митниці можна буде оцінити наприкінці року – Мінфін

"Очевидно, що міністр фінансів не виправдав довіру, взявши на себе персональну відповідальність за стан справ на митниці після звільнення М. Нефьодова. Схеми процвітають. Реформа зірвана. Ситуація погіршилася...", - написав Гетманцев у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

Він повідомив, що в рамках кримінальних проваджень Національна поліція спільно з Державним бюро розслідувань і Офісом генерального прокурора України задокументовано злочинну діяльність співробітників Одеської митниці Держмитслужби України, яка складалася в одержанні неправомірної вигоди від імпортерів за безперешкодне митне оформлення.

Депутат написав, що 13 березня 2020 року був зафіксований факт вимагання та отримання неправомірної вигоди в розмірі 1 тис. дол. начальником митного поста "Кучурган" Одеської митниці Осипчуком. 12 травня, за словами Гетманцева, був зафіксований факт вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 200 доларів заступником начальника відділу митного оформлення №3 митного поста "Одеса" Залепой за оформлення вантажу з одягом.

Також Гетманцев повідомив про зафіксований 10 липня факт вимагання і отримання неправомірної вигоди у розмірі 500 доларів виконуючим обов'язки начальника митного поста "Одеса" Лиманським за оформлення контейнера з іграшками.

"16 липня 2020 спільними діями правоохоронних органів вищезазначені фігуранти були затримані на гарячому після отримання чергової неправомірної вигоди за сприяння у розв'язанні питань, що перебувають в їх компетенції", - написав Гетманцев.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова та голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

Довідка УНІАН. Уряд у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розподілу її на державні податкову і митну служби.

Державна податкова служба офіційно запрацювала в Україні з серпня минулого року, а митна служба - з грудня.