Нові глави держслужб призначені лише на період карантину / фото УНІАН

Новопризначені керівники Державної аудиторської служби та Державної податкової служби України призначені на ці посади шляхом укладення контракту тільки на період карантину, запровадженого владою в рамках заходів для протидії поширенню в країні коронавірусу, після закінчення якого будуть проведені відповідні кадрові конкурси.

Читайте також"Політичне рішення": Верланов прокоментував своє звільнення з посади голови ДПС

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в ході онлайн-брифінгу.

Відео дня

Він нагадав, що сьогодні уряд призначив Геннадія Пліса головою Державної аудиторської служби, а Олексія Любченка - головою Державної податкової служби.

"Для нас ключовим було те, щоб люди були професійні, повністю розбиралися в системі й знали, як виключити будь-які можливості для корупції. На мій погляд, обрані найбільш професійні та досвідчені претенденти. Вони мають одразу приступити до роботи та виправляти критичний стан речей", - зазначив Марченко.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова та голову Державної податкової служби Сергія Верланова, а також низку їх заступників.

Після цього міністр фінансів України Сергій Марченко заявив про рестарт Державної митної служби та Державної податкової служби та втрати довіри до звільнених керівників.

Того ж дня уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби, добір кандидатів був запланований на 28 квітня, однак Окружний адмінсуд заборонив подальше проведення конкурсу на підставі поданого позову про скасування даного відбору.

Останнім часом робота двох відомств зазнавала критики через провал з виконання дохідної частини держбюджету.