НБУ 21 липня знизив офіційний курс гривні на 25%, до 36,57 грн/дол / фото ua.depositphotos.com

Навряд чи варто побоюватися того, що курс долара у вересні різко злетить. Серйозного та стабільного зростання курсу не відбудеться.

Такий прогноз зробив економічний експерт Олег Пендзин, назвавши причини недавнього незначного зростання курсу, передає "Телеграф".

На його думку, дане збільшення вартості долара було викликано дефіцитом готівкової валюти при зростанні попиту населення на неї. Пояснюється ситуація, що склалася, наближенням зими і опалювального сезону.

Відео дня

"З наближенням зими все більше українців стали купувати опалювальні та обігрівальні прилади на випадок проблем з теплом і світлом. Бізнес почав нарощувати їх імпорт, на що знадобився долар. Тобто, його курс знову штовхає вгору підвищений попит", – зазначив експерт.

Він упевнений, що цей фактор буде нести тимчасовий характер, а тому не варто побоюватися подальшого зростання курсу долара.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк 21 липня знизив офіційний курс гривні на 25%, до 36,57 грн/дол.

Також раніше повідомлялося, що в макроекономічному прогнозі Міністерства економіки зазначено, що у 2023 році курс долара досягне 50 гривень, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

Експерти прогнозували, що у вересні 2022-го курс долара коливатиметься між 40 і 41 гривнею. А ось в жовтні ситуація може кардинально змінитися.

Вас також можуть зацікавити новини: