Державна податкова служба / фото 24tv.ua

Конкурс на посаду керівника ДПС України організований швидко, проходить без преси та за зачиненими дверима. 

Про це з місця події повідомляють журналісти проекту Стоп корупції, які зробили безуспішну спробу потрапити на конкурсне засідання в Національне агентство з питань державної служби.

Як пояснив у коментарі присутній на місці нардеп від "Слуги народу", голова підкомітету з питань ПДВ, фінансів, податкової та митної політики ВРУ Олексій Леонов, конкурс організований дуже швидко, через що багато гідних кандидатів навіть не встигли подати свої кандидатури, а деякі діючі кандидати викликають багато питань.

Відео дня

«Ми дуже уважно стежимо за тим, як проходить конкурс на голову ДПС України. Конкурс організували дуже швидко - за 7 днів, тому багато гідних кандидатів не встигли. При цьому до деяких, які подалися - дуже багато питань. У тому числі до самого пана Любченка, який зараз очолює ДПС.  У профільному комітеті ми піднімали питання і щодо корупції, зокрема, в Одеській області", - зазначив нардеп.

Журналісти також спробували поставити запитання одному з претендентів на посаду – чинному Голові ДПС Олексію Любченку. Однак Любченку вдалося уникнути контакту з пресою. 

"Примітно, що після завершення іспитів Любченко вивели через чорний хід повз знімальну групу "СтопКорра", - написали журналісти.

4 березня 2021 року президент підписав закон про відновлення конкурсів на посади державної служби. Незабаром після цього Нацагентство з питань держслужби оприлюднило перелік кандидатів, яких допустили до конкурсу на посаду голови Державної податкової служби (ДПС).

Нинішнього керівника ДПС Олексія Любченка Кабмін призначив 29 квітня 2020 р. Контракт був підписаний на період дії карантину. Любченко 20 років пропрацював у податковій. Журналіст з'ясували, що коли його синові виповнилося 18 років, Любченко придбав йому квартиру за 215 тис.дол. в елітному районі Києва. А на 25 років - елітний автомобіль.