Грантові кошти є вагомим внеском у фінансування невідкладних потреб України / фото ua.depositphotos.com

До Державного бюджету України надійшов грант у розмірі 1,5 млрд дол. з Цільового фонду Світового банку.

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів, він є останнім траншем грантових коштів з 4,5 млрд дол., які були надані Сполученими Штатами Америки через Цільовий фонд Світового банку у рамках проекту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні".

"Дані грантові кошти є черговим вагомим внеском у фінансування невідкладних потреб для нашої країни. Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних і пенсійних виплат та допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з агресором", - сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Відео дня

Зазначені грантові кошти буде спрямовано на відшкодування витрат, понесених бюджетом для забезпечення пенсійних виплат та окремих програм державної соціальної допомоги, таких як оплата житлово-комунальних послуг, підтримка малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства, ВПО тощо.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів очікує отримати від Європейського Союзу 5 млрд євро до кінця вересня, а 3 млрд євро - до кінця жовтня-листопада.

Вас також можуть зацікавити новини: