Українські металургійні підприємства, зокрема і група компаній «Метінвест», розраховують за підсумками першого півріччя 2021 року в 5-7 разів збільшити податкові відрахування до бюджетів всіх рівнів.

Про це йдеться в сюжеті «5 каналу».

«Коли ми з вами говоримо про результати роботи металургійної галузі, яка значно покращилася – різко зріс загальний обсяг платежів до бюджетів різних рівнів. Податок на прибуток має зрости за перше півріччя у 5-6 разів та збільшилися платежі до місцевих бюджетів», – заявив член «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин.

Відео дня

Зокрема, група «Метінвест» за результатами першої половини 2021 року розраховує наростити сплату податку на прибуток більш ніж у 7 разів, перетнувши позначку в 10 млрд грн.

Як зазначили у групі «Метінвест», таких показників буде досягнуто за рахунок сприятливої кон’юнктури на зовнішніх ринках, а також підвищення ефективності управління на підприємствах, які працюють виключно в правовому полі.

«На сьогодні працювати «в темну» – це шкодити собі та своєму бізнесу. Ми бачимо активний вихід особливо великих підприємств, що працюють на експорт, з «тіні» – й максимальну їхню легалізацію в світовій частині економіки. Тож металурги як раз повністю відносяться до тих підприємств, які працюють максимально легально», – додає експерт.

Нагадаємо, за підсумками 2020 року «Метінвест» наростив сплату фіскальних відрахувань до більш ніж 22 млрд грн. На сьогодні він є одним з найбільших платників податків в Україні.