За оцінками експерта, обсяг валютних інтервенцій на міжбанку у лютому може скласти до 3 млрд доларів / колаж УНІАН, фото REUTERS, фото УНІАН

Наступного тижня ситуація на валютному ринку перебуватиме в уже звичному стані: міжбанк формуватиме курс валют на готівковому ринку. Курсові коливання на готівковому ринку будуть в діапазоні 38-39,5 грн/дол. та 41-43 грн/євро.

Як розповів УНІАН начальник департаменту казначейства "Глобус Банку" Тарас Лєсовий, дії Національного банку України з утримання балансу між попитом і пропозицією на міжбанку, а також періодичні валютні інтервенції, будуть формувати наявні тренди.

За оцінками експерта, обсяг валютних інтервенцій на міжбанку у лютому може скласти до 3 млрд доларів.

Відео дня

"Поточні курсові зміни на міжбанку будуть частими та різнобічними, однак вони, скоріше за все, будуть в межах 0,2 грн, а на готівковому ринку - 0,3-0,5 грн", – вважає експерт.

Щодо різниці між курсами міжбанку та готівкового ринку, то вона залежно від обставин (головним чином через рівень попиту на готівковому ринку) може скласти 0,6 грн (у банках) та до 1 грн (в обмінних пунктах).

"Різниця між курсами купівлі та продажу на міжбанку буде мінімальною - максимально до 0,1 грн, а на готівковому ринку в комерційних банках різниця може скласти в середньому 0,5 грн, в обмінних пунктах - до 1 грн", – продовжує експерт Лєсовий.

Важливо підкреслити, що ситуація на валютному ринку залежатиме не лише від ефективної стратегії НБУ, а ще й від обсягів та чітких термінів отримуваної макрофінансової допомоги, експортного розвитку, економічного розвитку країни, перебігу війни та її наслідків, як для економіки, так і для морально-психологічного стану суспільства. 

Курс валют в Україні - головні новини

Національний банк України встановив на четвер, 1 лютого, офіційний курс долара до гривні на рівні 37,56 грн/дол. Згідно з даними на сайті регулятора, офіційний курс НБУ щодо євро на четвер встановлений на рівні 40,70 грн/євро.

Готівковий курс долара до гривні в банках України у четвер, 1 лютого, зменшився на 10 копійок – 38,20 грн за долар в середньому. Продати американську валюту в банках сьогодні можна в середньому за курсом 37,60 грн за долар. Середній курс євро до гривні сьогодні зменшився на 10 копійок і складає 41,65 грн за євро.

Курс долара до гривні у "ПриватБанку" сьогодні, 1 лютого, здешевшав на 10 копійок – до 38,10 грн за долар. Курс євро у фінустанові сьогодні залишився без змін і становить 41,75 грн за євро.

Вас також можуть зацікавити новини: