24 квітня Кабінет міністрів звільнив керівника ДПС Сергія Верланова / фото УНІАН

Кабінет міністрів призначив Олексія Любченка головою Державної податкової служби України. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який перебуває на засіданні уряду.

Читайте такожСуд заблокував проведення конкурсу на посаду голови податкової служби

«Новий голова податкової – Любченко Олексій Миколайович», - написав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Кабінет міністрів України звільнив керівника Державної митної служби Максима Нефьодова та голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

У той же день уряд оголосив конкурс на посаду голови Державної податкової служби, добір кандидатів був запланований на 28 квітня, однак до Окружного адмінсуду надійшов позов про скасування цього відбору.

Останнім часом робота двох відомств піддалася критиці через провал виконання дохідної частини держбюджету.

Довідка. Олексій Любченко в 1999-2003 роках працював першим заступником голови податкової адміністрації в Кіровоградській області, а з 2003 по 2005 рік очолював податкову адміністрацію Черкаської області. Після цього він став заступником голови Кіровоградської ОДА.

У 2009−2011 роках Любченко обіймав посаду заступника голови Державної податкової адміністрації. У 2012−2014 роках він був помічником нардепа Віктора Тимошенка. У 2015 році Любченко претендував на пост голови Державної фіскальної служби.

З декларацією Любченка можна ознайомитися за посиланням