Сьогодні, 1 червня 2012 року, о 8 год 23 хв за київським часом з плавучої платформи «Odyssey» в Тихому океані в рамках проекту «Морський старт» успішно стартувала ракета-носій «Зеніт-3SL», яка вивела на геостаціонарну орбіту американський космічний апарат «Intelsat 19» масою 5536 кг, повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України.

У повідомленні зазначається, що ракета-носій «Зеніт» розроблена державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» і виготовлена державним підприємством «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод» у кооперації з російськими та українськими підприємствами.

Супутник «Intelsat-19» створений американською компанією Space Systems Loral на замовлення глобального супутникового оператора Intelsat. Космічний апарат призначений для забезпечення високоякісного мовлення в Австралії, а також поширення міжнародної відеоінформації через Азію і Тихий океан у західну частину США.

Відео дня

Зазначений пуск став тридцять другим пуском ракети космічного призначення «Зеніт-3SL» в рамках програми «Морський старт».