Комсомольське рудоуправління, що входить до групи «Метінвест», отримало спеціальний дозвіл на видобуток флюсових вапняків на східній ділянці Родниковського родовища строком на 20 років, повідомили УНІАН у компанії.

«Вартість спеціального дозволу становить 6,4 млн грн», - сказано в повідомленні.

Згідно з повідомленням, роботи із залучення в розробку східної ділянки Родниковського родовища флюсових вапняків були розпочаті в 2008 році, за цей час виконано детальну геологічну розвідку, а також затверджено запаси в Державній комісії із запасів корисних копалин України (балансові запаси - 125 млн тонн).

Відео дня

У 2012 році отримано погодження Донецької обласної ради, Мінприроди України, Держгірпромнагляду України.

Водночас необхідність розробки нового родовища зумовлена ​​обмеженістю запасів двох із трьох діючих кар'єрів.

«За існуючих темпів виробництва у 5,5 млн тонн товарної продукції на рік, запаси Південного кар'єра будуть відпрацьовані на початку 2014 року, а запаси Північного кар'єра - до 2020 року. З 2021 року потужність підприємства з видобутку вапняків буде представлена ​​запасами тільки Жеголівського кар'єру. Тому стратегічним завданням підприємства є залучення в розробку Родниковського родовища флюсових вапняків», - пояснили у прес-службі.

У компанії відзначили, що після отримання дозволу на видобуток вапняку чекає велика робота з проектування майбутнього кар'єра з урахуванням наявних переробних і навантажувальних потужностей підприємства.

«Нами розроблено і затверджено інвестиційний проект із залучення Родниковського родовища», - цитує прес-служба генерального директора Комсомольського рудоуправління Юрія Полякова.

Як повідомляв УНІАН, у 2012 році Комсомольське рудоуправління скоротило чистий прибуток на 31,9% - до 67,9 млн грн.

У 2012 році група «Метінвест» інвестувала в капітальне будівництво і ремонт обладнання Комсомольського рудоуправління більше 24 млн грн.

Довідка УНІАН. Комсомольське рудоуправління (Старобешівський район, Донецька обл.) входить до складу гірничодобувного дивізіону групи «Метінвест» з 2011 року і є одним з найбільших постачальників флюсового вапняку в Україні.

Рудоуправління спеціалізується на видобутку і переробці флюсових вапняків Каракубського родовища.

Загальний обсяг родовища для подальшої розробки становить приблизно 400 млн тонн.

Комсомольське рудоуправління є постачальником флюсових вапняків, які використовуються в металургійній, хімічній, цукровій промисловості, а також у будівництві.

«Метінвест» - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній.

Виробничі потужності підприємств «Метінвесту» дозволяють не тільки повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, але й забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%) на чолі з Вадимом Новинським.