Кар'єрний радник буде працювати з кожним клієнтом окремо / фото УНІАН

В Україні почав роботу інститут кар'єрного радника при Державній службі зайнятості, повідомляється на сайті Міністерства соціальної політики.

"Важливим елементом проекту є пілотування та впровадження в роботу служби зайнятості інституту кар'єрних радників. Адже в сучасних умовах виникає необхідність розширення спектру послуг для клієнтів служби з урахуванням індивідуальних потреб, рівня професіоналізму, ступеня трудової мотивації та мобільності", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, з метою підготовки фахівців для роботи в проекті експерт Міжнародної організації праці (МОП) Валлі Корбанезе провела на базі Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України навчальні тренінги для спеціалістів державної служби зайнятості та Інституту, які будуть займатися підготовкою кар'єрних радників, а також координувала впровадження проекту в пілотних центрах зайнятості.

Відео дня

Читайте такожВ Україні виявили понад 5 тисяч неофіційних працівників

"Кар'єрний радник працює з кожним клієнтом окремо. Він зможе побачити перешкоди, які стоять перед клієнтом на ринку праці в момент працевлаштування, і допоможе подолати їх. Ця людина буде вашим помічником кожен раз, коли ви повернулися в службу зайнятості. Я вважаю, що як клієнт, ви, ймовірно, будете довіряти комусь, з ким ви вже говорили, і хто підтримував вас", - цитує прес-служба міністерства Корбанезе.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство соціальної політики України в середньостроковій перспективі планує реалізувати комплексні реформи на ринку праці. За словами міністра соціальної політики України Андрія Реви, результатами реформи має стати забезпечення прозорих трудових відносин між роботодавцем і працівником, підвищення конкурентоспроможності українських громадян і, як наслідок, підвищення заробітних плат і підвищення можливостей працевлаштування на національному ринку праці.