Монетизація субсидій сприятиме розвитку енергоефективності / фото 5.ua

Виплата субсидій у грошовій формі сприятиме впровадженню проектів енергоефективності в Україні.

Читайте такожВ Україні існуватимуть дві моделі надання субсидій — міністр

Про це під час зустрічі з делегацією Європейського інвестиційного банку заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба міністерства.

Відео дня

"Першочерговим завданням системи житлових субсидій була і залишається допомога тим домогосподарствам, які опинилися в скрутному матеріальному становищі. Разом з тим, виплата субсидій у грошовій формі, яку уряд початок з січня, і виплата субсидій готівкою, яка відбудеться з березня цього року, не лише мотивуватимуть домогосподарства до зменшення енерговитрат, але і нададуть громадянам фінансовий ресурс для впровадження заходів з енергоефективності", - цитує Реву прес-служба міністерства.

Як повідомляв УНІАН, в Україні стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг. Вона буде проходити у три етапи: перший етап розпочався 1 січня 2019 року, і буде поширюватися на тих громадян, які будуть звертатися за субсидією з новим пакетом документів.

На другому етапі до монетизації мають бути залучені громадяни, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 року, на третьому етапі очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.