Поки еротичну продукцію продають тільки в спецмагазинах / фото УНІАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило законопроект про масштабне реформування системи ліцензування господарської діяльності.

Читайте такожСекс лише за попередньою згодою: в Україні ввели революційні зміни до Кримінального кодексу

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов у ході засідання Кабінету міністрів.

Відео дня

«Ми вносимо на це засідання законопроект про масштабне реформування взагалі всієї ліцензійної сфери», - сказав Нефьодов. За його словами, в рамках проекту пропонується скасувати застарілі ліцензії, передбачені не профільними, а галузевими законами.

«Досі ліцензується діяльність космічних компаній у нашій країні, що робить неможливим прихід в нашу країну таких компаній, як SpaceX або Blue Origin, - додав Нефьодов. – Досі залишаються комічні ліцензії, що залишилися ще з часів Радянського Союзу. Наприклад, продавати продукцію еротичного характеру можна тільки в спеціалізованих магазинах».

Також він зазначив, що підприємці щодня стикаються з проблемами ліцензування. Наприклад, покарання у вигляді анулювання ліцензії застосовується як за діяльність, яка несе загрозу життю, так і за несвоєчасну подачу інформації про зміну місця перебування.

«Ми хочемо змінити цю ситуацію, оскільки це довго і обтяжливо для бізнесу. Хочемо упровадити нормальний механізм оскарження рішень ліцензійних органів, якщо підприємці вважають, що їх права порушено», - пояснив Нефьодов.

Він висловив сподівання, що Верховна Рада розгляне законопроект найближчим часом, оскільки він передбачає вичищення регуляторного поля і усунення розбіжностей між різними законодавчими актами.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів сьогодні, 6 березня, за пропозицією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України скасував 149 застарілих нормативних документів, що дозволить полегшити ведення бізнесу в країні.

За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, уряд у рамках семи попередніх дерегуляційних засідань змінив або скасував понад 1200 документів регуляції.