Дмитро Фірташ продав частину торгово-офісного центру «Арена Сіті» / фото УНІАН

Один із найвідоміших київських торгово-офісних центрів «Арена Сіті» проданий структурам Сергія Тігіпка.

Читайте такожТігіпко купивши землю і бізнес-центр у Києві

Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на три джерела.

Відео дня

За їхніми даними, продавцем виступила Group DF Дмитра Фірташа. «Продані приміщення загальною площею 14 000 кв м, торговою — 10 000 м. кв. Операція була дуже складною, оскільки деякі приміщення на перших поверхах Арени були продані раніше і в угоду не ввійшли», — зазначив інвестиційний банкір, що побажав залишитися неназваним.

Структури Дмитра Фірташа хотіли виручити за центр близько $20 млн, але сума угоди становила десь $13-15 млн. Представники Group DF і Сергія Тігіпка коментарів не надали.

Group DF виставив на продаж «Арену Сіті» більше року тому, розповів консультант з нерухомості. «Первісна сума становила близько $20 млн. Об'єкт дивилися представники практично всіх великих компаній, але в результаті він дістався структурам Сергія Тігіпка», — говорить він. І додає, що сума угоди значно нижча за запитувану та становить близько $13-15 млн.

Раніше повідомлялося, що структури Дмитра Фірташа розпродають активи бізнесмена в сфері нерухомості останні кілька років. У вересні 2016 року олігарх передав своєму партнеру, девелоперу Вагіфу Алієву 50% часток у бізнес-центрі «Парус». Фірташ продав структурам бізнесмена Володимира Зубика готель у Санкт-Петербург на бул. Шевченка за $15 млн.

Сергій Тігіпко нарощує свою присутність на київському ринку нерухомості. На території Кузні на Рибальському, яку бізнесмен викупив у президента Петра Порошенка і депутата від БПП Ігоря Кононенка, Тігіпко разом із девелоперською компанією City One Development Валерія Кодецького планує реалізувати масштабний проект Lipki Island. Сума інвестицій може становити $600 млн. На території підприємства планується побудувати офісний центр класу «А» орендною площею близько 50 000 кв м, а також 36 будинків від 2 до 30 поверхів на 6 200 квартир.