Проекти будуть впроваджені щонайменше у 16 тисячах будинків / фото УНІАН

Фонд енергоефективності анонсував запуск програми "Енергодім" по фінансуванню комплексних проектів енергомодернізації багатоповерхівок, що дозволить зменшити споживання енергоресурсів до 60%.

Читайте також"Ощадбанк" продовжить видавати "теплі кредити"

Про це на прес-конференції повідомила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак.

Відео дня

"Сьогодні фонд відкриває можливості по фінансуванню комплексних проектів енергомодернізації через програму "Енергодім". Будуть запропоновані відповідні пакети, які зможуть вибирати ОСББ – пакет "легкий" та "комплексний", – сказала вона.

За її словами, міністерство очікує скорочення споживання енергоресурсів в багатоквартирних будинках по пакету "легкий" до 20%, по пакету "комплексний" – до 60%. Бабак зазначила, що використання пакету "комплексний" також може скоротити платіжки за теплову енергію у два та більше рази.

"За 5 років, за розрахунками наших партнерів фонду, очікується, що проекти будуть впроваджені щонайменше у 16 тисячах будинків й буде досягнуто скорочення споживання енергоресурсів до 1,5 мільярда кубів газу", – підсумувала Бабак.

Як повідомила міністр, у бюджеті України на програму енергомодернізації цього року передбачено 1,2 мільярда гривень. Крім того, уряд Німеччини та Європейський союз нададуть додаткову допомогу в 100 мільйонів євро.

Як повідомляв УНІАН, Фонд енергоефективності з 3 вересня через банківські відділення почав приймати заявки на фінансування ОСББ. Перші 300 заявок отримають до 70% фінансової компенсації на проекти з енергомодернізації в багатоквартирних будинках.